יום ג', יד’ בחשון תשע”ט
    דף הבית  |  מערכת האתר  
הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י', מגישה מתכונים מתוקים וחגיגיים עם דבש - לשנה טובה ומתוקה!
19:40 (01/10/17) שוש להב

מאת הילה יבניאלי-בוכריס מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י', הילה יבניאלי-בוכריס, מגישה מתכונים מתוקים וחגיגיים עם דבש - לשנה טובה ומתוקה! חלת דבש מקמח לחם מלא 100% אפייה בתנור מחומם ל-180 מעלות חומרים 360 מ"ל (1.5 כוסות) מים פושרים 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים 1 כפית סוכר מתוצרת הטחנותהגדולותשלא"י 2 ביצים L 1 חלמון (את החלבון אפשר לשמור להברשת הבצק) 90 גרם (1/4 כוס) דבש –אפשר להמיר בסוכר מתוצרת הטחנותהגדולותשל א"י 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין 630-560 (5-4.5 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנותהגדולותשל א"י 2 כפיות מלח להברשה: חלבון ביצה עם מעט מים או חלמון ביצה, 1 כף דבש ומעט מים אופןההכנה: שמים את המים הפושרים בקערה קטנה או מד ליטר, מפזרים מעל המים את השמרים ומוסיפים כפית סוכר. מערבבים עד להמסה ומניחים בצד לכמה דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס ולתפוח. מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הביצים, החלמון, הדבש ושמן הזית. מוסיפים לקערה 560 גרם (4.5 כוסות) קמח, מערבבים ומוסיפים מעל את תערובת המים והשמרים. מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה וממשיכים ללוש במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 6-4 דקות במהירות נמוכה (אפשר ללוש ידנית כ-10 דקות). אם הבצק דביק מאוד מוסיפים את שארית הקמח – כפית בכל פעם, עד שהבצק הופך למעט דביק אבל לא רטוב. בסוף הלישה יתקבל בצק רך, חלק ויציב דיו להישארבצורה של כדור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה. מתפיחים את הבצק במשך 2-1.5 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה וטופחים עליו בעדינות להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק לחלקים שווים, לפי סוג הקליעה הרצויה ל-3 או ל-6 חלקים (לחלה קלועה), או ל-7 חלקים (לחלת כדורים כמו בתמונה). מגלגלים כל חלק לגליל בעובי של כ-2.5 ס"מ ובאורך של כ-40 ס"מ (אם הגלילים מתכווצים כשמנסים לגלגל אותם, תנו להם לנוח כ-5 דקות כדי לאפשר לגלוטן להשתחרר ואז נסו שוב). עצבו את הגלילים לחלה. הניחו על מגש מרופד בנייר אפייה. אם בחרתם בחלת כדורים, יוצרים כדורים מהבצק ומניחים אותם בתבנית עגולה או בתבנית קוגלהוף. מברישים את החלה בחלבון הביצה ששמרנו עם מעט מים (להברשה קלה) – לקבלת חלה מתוקה קלות, או מברישים בחלמון ביצה, 1 כף דבש ומעט מים – לקבלת חלה מתוקה ודביקה. כדאי להבריש את החלה גם בצדדים ובחיבורי הקליעה, כדי לקבל מראה אחיד ויפה. מניחים להתפחה. כשהחלה כמעט מכפילה את נפחה, מברישים אותה שוב. החלה תסיים את התפיחה בתנור וכך נקבל חלה גבוהה ותפוחה. מפזרים על החלה שומשום, פרג, קצח או כל תוספת אחרת שאוהבים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך 35-30 דקות. מסובבים את התבנית פעם אחת במהלך האפייה. החלה מוכנה כאשר צבעה חום זהוב. מקררים את החלה על רשת צינון. כדורי בצק איטלקיים מזוגגים בדבש, תפוזים ופיסטוקים קלויים טיגון: שמן קנולה חומרים: 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנותהגדולות של א"י 2 כפיות קליפת לימון מגורדת מלימון אחד גדול 2 כפיות קליפת תפוז מגורדתמ-1/2 תפוז גדול 60 גרם (3 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י 1/2 כפית מלח 1/4 כפית אבקת אפייה 60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות, בטמפרטורת החדר 3 ביצים גדולות (L) 1 כף יין לבן מתוק 1 כפית תמצית וניל איכותית שמן קנולה לטיגון סירופ לזיגוג: 360 גרם (1 כוס) דבש 60 מ"ל (1/4 כוס) מים קליפה מגורדת מ-2 תפוזים 1 כף מיץ לימון 1.5 כוסות פיסטוקים קלופים וקלויים, קצוצים דק אופן ההכנה: בצק: שמים את הקמח, גרידת הלימון, גרידת התפוז, הסוכר, המלח ואבקת האפייה בקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד בפולסים עד שמתקבל מרקם פירורי. מוסיפים את הביצים, היין ותמצית הווניל וממשיכים בפולסים עד שהתערובת מתגבשת לכדור. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מקמחים קלות משטח עבודה ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 7 מ"מ. חותכים כל גליל לחתיכות קטנות בעובי 1/2 ס"מ. מגלגלים לכדורים (בערך בגודל של אגוז לוז). מגלגלים את הכדורים במעט קמח, מניחים בתבנית ומכסים במגבת נקייה. בינתיים, בסיר רחב שוליים, מחממים שמן עד לשליש מגובהו של הסיר. מחממים על אש בינונית עד שהטמפרטורה במד החום מגיעה ל-190 מעלות. מטגנים את הכדורים 3-2 דקות עד לקבלת גוון זהוב, כל פעם קצת. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הכדורים ומניחים על נייר סופג. זיגוג: מערבבים את הדבש, המים, גרידת התפוז ומיץ הלימון בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-3 דקות עד להסמכה קלה. מעבירים את הכדורים לסיר עם הזיגוג ומערבבים בעדינות, עוטפים את הכדורים בזיגוג הסמיך. מסדרים את הכדורים בכלי הגשה (כלים אישיים או כלי משותף לכל השולחן), מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה. עוגת דבש ובירה שחורה 3 תבניות אינגליש קייק אפייה בתנור מחומם ל-180 מעלות (30-25 דקות) + 160 מעלות (30-20 דקות) חומרים: 4 ביצים 200גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י 360 גרם (1 כוס) דבש 140 מ"ל (3/4 כוס) שמן 240 מ"ל (1 כוס) בירה שחורה 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס 420 גרם (3 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י 1 שקית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 1 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן 1/4 כפית אגוז מוסקט 50 גרם אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה) אופן ההכנה: מקציפים היטב במיקסר ביצים וסוכר. מוסיפים דבש, שמן ובירה שחורה. מוסיפים את התפוחים. מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים. מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים. מניחים בצד במשך 15 דקות למנוחה. לאחר 15 דקות, מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום. מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים). מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש. למידע ולמתכונים נוספים: http://www.hagdolot.co.il/ https://www.facebook.com/hagdolot.co.il (צילומים: מנחם גרייבסקי)

 
 
תרבות בידור ואמנות
תיירות
קולינריה
צרכנות
אופנה
טיפוח ויופי
עיצוב אדריכלות ונדל"ן
מדע טכנולוגיה וכלכלה
הורים ילדים ונוער
חברה וקהילה
אקולוגיה וארכיאולוגיה
חוק ומשפט
חינוך ולימודים
בריאות ספורט וכושר
רכילות
מבצעים והזדמנויות
חדשות בעולם