יום ג', י’ באלול תשע”ח
    דף הבית  |  מערכת האתר  
העיר הבדואית הדרומית, רהט, מזמינה במסגרת "קסם המדבר", להתארח אצלה בלילות הרמדאן - וגם במהלך כל השנה - ולחוות סיורי קולינריה יחודיים והיכרות עם יזמים ובעיקר יזמיות אוכל
13:34 (03/06/18) שוש להב

מאת שוש להב התיירות הבדואית פתחה בשנים האחרונות צוהר לחוויה קולינרית עבור הקהל הרחב. דרך הקולינריה האותנטית הזו ניתן להתוודע למסורת ולתרבות הבדואית הייחודית, לאנשים מסבירי פנים ובמיוחד לנשים נהדרות, שלאחרונה פורצות מסגרות ופותחות עסקים בעיקר בביתן. חודש הרמדאן, שהוא חודש הקדושה והטהרה המוסלמי, מתייחד בצום בשעות היום ובערב בפעילות קולינרית וחברתית. ארוחת ה”איפטר", השוברת בערב את הצום היומי והופכת להילולה קולינרית, היא הזדמנות להכיר את המטבח הבדואי, ושעות לפניה, מוצבים ברחובות שפע דוכני אוכל, בהם מכינים לעינינו מטעמים שיקשטו את השולחן המשפחתי החגיגי בארוחה המפסקת. העיר הבדואית הראשונה והגדולה בישראל, רהט, מזמינה לחוויה קולינרית מיוחדת ברמדאן, זאת בשיתוף הרשות לפיתוח הנגב ומשרד החקלאות ופיתוח הכפר, ביום חמישי 7.6 ושבת 9.6. הסיור מוצע במסגרת המותג "קסם המדבר - החוויה הבדואית בנגב" - המאפשרת חווית תיירות אותנטית והצצה אל התרבות המופלאה והעשירה של הקהילה הבדואית בנגב. אבל תוכלו להתארח ברהט כל ימות השנה ולהתענג על סדנאות אוכל וכמובן על האורל עצמו. אירוח בדואי ניתן לחוות אצל: ג'מלאת אבו מוסא מארחת לארוחת האיפטר העשירה בסלטים ובבשרים, כמו מקלובה ומנסף, ומארחת קבוצות באופן שוטף. ג'ולייט בדר מציעה סדנאות אוכל לגדולים ולקטנים ובמיוחד להכנת קטאייף וחמוצים. סבריה וסלאח אבו געפר מציעים סדנאות להכנת מקלובה בדואית ומעמול מסורתי ממולא תמרים. אצל האלה אבו סיאם נלמד את מסתרי הכנת עלי הגפן הממולאים. חמוצים אם אלסוס, כפי שמשתמע, מתמחה בעשיית חמוצים אצלה בבית. דוניא אלקרנאוי מציעה אוכל בדואי אותנטי לצד הסברים על העיר. אצל חסניה בן ברי נמצא מוצרי נוי רקומים לצד אוכל בדואי. תמר והל מציעה ארוח בדואי עם מעמול, מברושה, חולבה ועוד. ולמי שרוצה לדעת מהו מה, שיתכבד ויגיע לרהט.. הכנת קַטַאיֵיף בסדנת אוכל: קַטַאיֵיף הוא כיסון מתוק מהמטבח הערבי, המוגש בתקופת הרמדאן. קטאייף מבוסס על בלילה ממנה יוצרים מעין הכלאה בין פנקייק ללחוח, שאותה מטגנים מצדה האחד בלבד. לאחר הטיגון, ממולא הצד שאינו מטוגן במלית של גבינת עיזים מתוקה או של אגוזי מלך קצוצים (אני, חובבת המתוקים, שמתי את השניים), מקופל במרכזו ומודבק בשפתיו, כך שמתקבל כיסון. הכיסון מטוגן בשמן עמוק או נאפה. יש המכינים קטאייף ממולא גבינה בצורת משפך: לאחר קיפול הפנקייק מותירים את אחד מקצותיו פתוח להצגת המראה הדקורטיבי של המילוי, ואין מטגנים או אופים אותו לאחר המילוי. על הקטאייף המוכן (והמקורר אם שטוגן או נאפה) מוזגים סירופ סוכר, מי ורדים או מי זהר. יש הזורים על הכיסון פיסטוק קצוץ. מלית האגוזים מתובלת בסוכר וקינמון. יש המחליפים את האגוזים בפיסטוק. חומרי מלית נוספים, פחות שכיחים, הם צימוקים, צנוברים, שקדים, אגוז לוז או בוטנים. יהודי חלב נוהגים לאכול קינוח זה בחג החנוכה. לפרטים נוספים והרשמה: www.ramadan-nights.co.il, או בעמוד הפייסבוק "קסם המדבר", וגם ב: bedo.tourism@gmail.com. (צילום: שוש להב)

 
 
תרבות בידור ואמנות
תיירות
קולינריה
צרכנות
אופנה
טיפוח ויופי
עיצוב אדריכלות ונדל"ן
מדע טכנולוגיה וכלכלה
הורים ילדים ונוער
חברה וקהילה
אקולוגיה וארכיאולוגיה
חוק ומשפט
חינוך ולימודים
בריאות ספורט וכושר
רכילות
מבצעים והזדמנויות
חדשות בעולם