יום ו', יב’ בתשרי תשע”ט
    דף הבית  |  מערכת האתר  
בצקים העובדים על כל החושים.. מפעל הייצור "המאפה הצרפתי" עובר לחזית העולם הקמעונאי ומשיק רשת מאפיות בקו עיצובי חדשני. חנות הדגל בעיר חולון - הראשונה ברשת מאפיות שיפתחו תחת מותג "המאפה הצרפתי". חווית אכילה, קנייה ובילוי!
20:22 (01/07/18) שוש להב

מאת שוש להב מארי אנטואנט הנציחה את הביטוי, "אם אין לחם תאכלו עוגות".. אבל זאת בגלל שלא הספיקה לחוות את "המאפה הצרפתי" בחולון, שבו היתה מגלה את שפע הלחמים הפריכים והריחניים ואת סחרור העוגות בשלל טעמיהן, שלא לדבר על ארוחת הבוקר המפנקת והנשנושים המפנקים במהלך היום. בצרפתית זה כנראה נשמע יותר טוב - הרימו הראש ותראו המשפט המפורסם על קיר החנות.. קחו את המשפחה לבוקר של כייף, או את חבריכם לאחר-צהרים של גיבוש, או את בן/בת זוגכם לערב רומנטי, והגיעו לחנות הדגל של רשת "המאפה הצרפתי". חנות שכולה הפתעות קולינריות מבצק, מרווחת, אסתטית ורבת פיתויים. לאחר שבחרתם את מה שחשקתם בו, תתרווחו לצד שולחן ברחבה מחוץ לחנות וחכו לעינוגי החיך. ואם אתם ממהרים - תבחרו ותצאו עם שקית שכולה טוב. סניף הדגל של "המאפה הצרפתי" בחולון:מפעל "המאפה הצרפתי" הוא מהגדולים ומהמובילים בישראל בתחום המאפים הקפואים לאפייה במקום. המפעל מספק מגוון עצום של מוצרי לחם, עוגות, קרואסונים ובורקסים לכל הארץ. יצרנית מוצרי המאפה הקפואים "המאפה הצרפתי", בבעלות רפי מיוסט, השיקה לראשונה מאפיית דגל בעיר חולון. הסניף החדש, אשר ממוקם במתחם הקניות של "קבוצת מבנה" בחולון, מתפרס על 300 מ"ר, כולל בר שירות מרכזי, המוקף בתצוגות מכר על פי קטגוריות, המספקות לקהל הלקוחות חווית קניה מרגשת. לצידו נמצאות מרפסות עם מקומות ישיבה, בהשקעה כספית של מעל ל-2 מיליון שקלים. במקום הוקמה מאפייה מעוצבת ומתקדמת, בהובלתו של השף קונדיטור איציק בכר - איש מקסים, מסביר פנים ומרחיב הסברים, שעשה נפלאות בחנות ועושה קסמים באפייה. איציק מתמחה בפיתוח ושיווק מוצרים, ומספר שהחנות בחולון מתוכננת להיות הראשונה מתוך רשת מאפיות, בתיכנון חדשני ופונקציונאלי, תחת מותג "המאפה הצרפתי". להערכת הנהלת החברה, עד לסוף שנת 2019 ייפתחו ארבעה סניפים נוספים בערים מרכזיות, תחת שם המותג. במקום נמכרים לחמי שאור, פוקאצ׳ות, עוגות, בורקסים ומאפי שמרים, עוגות מוס, עוגות במשקל ועוד. מרבית מוצרי המאפה מגיעים ישירות ממפעל "המאפה הצרפתי" בראשל"צ ונאפים במקום. בבר השרות המרכזי מכינים כריכים טריים, ארוחות בוקר וסלטים רעננים הנעשים לעיני הלקוחות. כאמור, החנות הוקמה במתחם הקניות החדש "מבנה חולון" של קבוצת "מבנה", מקבוצות הנדל"ן הגדולות בישראל. המתחם נפרס על שטח של למעלה מ-15 אלף מ"ר וממוקם בלב אזור התעשייה של חולון, ברחוב הפלד 7. במתחם פועל הסניף הגדול בישראל של רשת רמי לוי וחנויות של מיטב המותגים בבתי העסק מתחומים שונים בהם אופנה, חשמל, עיצוב הבית, טקסטיל, בילוי ופנאי. מפעל "המאפה הצרפתי": במפעל "המאפה הצרפתי", שכפי שצויין הינו מהגדולים והמובילים בישראל בתחום מוצרי המאפה הקפואים לאפייה במקום, מועסקים אנשי מקצוע ברמות הגבוהות ביותר, והם המובילים את תחום פיתוח המוצרים והתפעול. כיום החברה מוכרת את מוצריה ללמעלה מ-700 לקוחות בכל רחבי הארץ ומייצאת למדינות שונות בעולם, כשמידי שנה מצטרפים בעלי חנויות מאפה נוספים למעגל הלקוחות. מפעל "המאפה הצרפתי" הוקם לפני 20 שנים על ידי מקצוענים שפרשו מבונז'ור. היזם רפי מיוסט, הבין שיש צורך לתת מענה למאפיות בשוק הפרטי. לשם כך מיתג רפי את שלושת סניפיי בונז'ור שהיו בבעלותו ל"מאפה הצרפתי", והקים אתר ייצור בראשון לציון. כיום "המאפה הצרפתי" הוא מפעל גדול ומוביל בתחום 'האפייה במקום'. יכולות הייצור הולכות ומשתבחות, כאשר כל המשאבים מופנים לרכישת קווי ייצור חדשניים, המהווים את היתרון הגדול של המאפה הצרפתי. בנוסף ל-120 עובדי ייצור, מחזיק המפעל באנשי מפתח שגדלו והתחנכו בבונז'ור: השף קונדיטור שלמה פריינטה והסמנכ"ל יעקב גוזלן. השף קונדיטור איציק בכר, אשר הוביל את הקמת הסניף החדש, מספר שלפני כשנה התקבלה החלטה להקים חנויות שיטיבו לבטא את חזון "המאפה הצרפתי", וכך נולד פרויקט מאפיית הדגל. לדבריו: "המטרה הייתה הקמת אב טיפוס חדשני ומגוון, המעניק חוויית קניה מלאה ללקוח הנכנס בשערי המותג, אם זה בתחום הבולונז'רי, פטיסרי וכן בתחום מוצרים נלווים ומשלימים כגון כריכים, ארוחות בוקר, ממרחים וסלטים בייצור עצמי. מפעל המאפה הצרפתי בחר בי לניהול פרויקט מאפיית הדגל, שיהווה אב טיפוס עבור הרשת, וימשוך יזמים וזכיינים שירצו להקים בתי מאפה משודרגים של המותג". חברת המאפה הצרפתי נוסדה במרץ 1998. החברה מעסיקה למעלה מ- 160 עובדים בשלושה מפעלים בראשון לציון, שם נמצאים גם משרדי החברה והמערך הלוגיסטי שלה. לחברה צי של משאיות המגיע לכל פינה בארץ מהחרמון ועד אילת והיא מספקת מאפים קפואים מוכנים לאפייה וסוגי לחמים שונים לכ- 700 נקודות מכירה ברחבי הארץ. * ואולי יש לי סקופ.. לעת פרידה מהשהות הנעימה והטעימה בחנות, אני שואלת את איציק בכר מה הוא צופה לרשת "המאפה הצרפתי" בעוד חמש שנים? והוא עונה: "בחזון שלי, אני רואה את עצמי עסוק במאפיית לחמים חדשנית, בקומה השישית במפעל ההולך וניבנה בימים אלה על שטח פרטי של משפחת מיוסט.. פיתוח רשת 'המאפה הצרפתי' הוא היעוד שלי". (צילום: איציק בכר; יואב פלד מסטודיו פלד; שוש להב)

 
 
תרבות בידור ואמנות
תיירות
קולינריה
צרכנות
אופנה
טיפוח ויופי
עיצוב אדריכלות ונדל"ן
מדע טכנולוגיה וכלכלה
הורים ילדים ונוער
חברה וקהילה
אקולוגיה וארכיאולוגיה
חוק ומשפט
חינוך ולימודים
בריאות ספורט וכושר
רכילות
מבצעים והזדמנויות
חדשות בעולם