יום ג', יד’ בחשון תשע”ט
    דף הבית  |  מערכת האתר  
לרגל ראש השנה, המותג אלפרו מציג מתכון טבעוני חגיגי ומדהים במיוחד, לעוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל ושקדים. קינוח פרווה מושלם אחרי ארוחות החג או לבוקר למחרת עם הקפה, טעים!!
22:34 (07/08/18) שוש להב

באדיבות המותג אלפרו לכבוד השנה העברית החדשה הקרבה ובאה, המותג אלפרו מציג מתכון טבעוני חגיגי ומדהים במיוחד, לעוגת תפוחים וקרמל עם קרם וניל ושקדים. קינוח פרווה מושלם אחרי ארוחות החג או לבוקר למחרת עם הקפה, טעיםםם.. מרכיבים: לעוגה בגודל תבנית 26 לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים: 3 תפוחים ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים 75 גרם מרגרינה בטעם חמאה או שמן קוקוס 1 כוס סוכר חום 3 כפות אלפרו סויה לבישול 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים לבלילה: 1 כוס משקה שקדים אלפרו 1 גביע מעדן סויה אלפרו בטעם קרמל 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל קמצוץ מלח 1/3 כוס שמן קנולה 2 כוסות קמח לבן 3 כפות קורנפלור 1 שקית אבקת אפייה לקרם וניל-שקדים: 1 כוס משקה שקדים אלפרו 1 כוס שמנת מתוקה פרווה 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל הוראות הכנה: 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה. 2. קרמל: במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים מרגרינה / שמן קוקוס. מוסיפים סוכר חום, מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין. מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים נמרצות. כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש ויוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים ומערבבים היטב. מניחים בצד. 3. מסדרים את פלחי התפוחים על צידם הישר על פני הקרמל, ומצמידים כלפי מטה. 4. לעוגה: בקערה טורפים משקה שקדים עם מעדן בטעם קרמל עד שהתערובת חלקה. מוסיפים סוכר, תמצית וניל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ומערבבים שנית. 5. בקערה נפרדת מנפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מערבבים היטב. 6. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים, ובוחשים רק עד שאין גושים. יוצקים חצי מהבלילה על התבנית עם התפוחים, ומחליקים אותה עד לכיסוי מלא של התפוחים. יוצקים את החצי השני לתבנית השנייה ומיישרים. 7. מכניסים את שתי התבניות למדפים שונים בתנור ואופים במצב טורבו כ-35 דקות, עד שהבלילה מתמצקת ומשחימה וקיסם הנכנס לתוכה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות מוחלטת. 8. לקרם וניל-שקדים: יוצקים לקערת מיקסר משקה שקדים, שמנת מתוקה פרווה ואינסטנט פודינג וניל. מקציפים על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול. 9. מרכיבים את העוגה: מזלפים את קרם הווניל על חצי העוגה ללא התפוחים. לוקחים את חצי העוגה עם התפוחים והקרמל, והופכים בזהירות מעל קרם הוניל כך שהצד של התפוחים יהיה העליון (אפשר להיעזר בצלחת). מסירים את נייר האפייה מעל החלק העליון של העוגה. מניחים את השקדים המקורמלים שנותרו במחבת במרכז העוגה (אם הקרמל טיפה התמצק, מחממים שנית ואז יוצקים מעל מרכז העוגה). 10. מגישים או שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים. בתיאבון! (צילום: יח"צ)

 
 
תרבות בידור ואמנות
תיירות
קולינריה
צרכנות
אופנה
טיפוח ויופי
עיצוב אדריכלות ונדל"ן
מדע טכנולוגיה וכלכלה
הורים ילדים ונוער
חברה וקהילה
אקולוגיה וארכיאולוגיה
חוק ומשפט
חינוך ולימודים
בריאות ספורט וכושר
רכילות
מבצעים והזדמנויות
חדשות בעולם