יום ג', יב’ בכסלו תשע”ט
    דף הבית  |  מערכת האתר  
לא סתם לביבות וסופגניות שגרתיות! מוטי אזולאי, שף מלון רימונים גלי כנרת, מציע לכבוד חג החנוכה ני מתכונים מקוריים וטעימים
19:47 (31/10/18) שוש להב

מאת: מוטי אזולאי חנוכה הוא חג הטיגונים. שניים ממאכלי החג האופייניים הם לביבות וסופגניות, אותם מטגנים בשמן עמוק, יש האומרים כי זה לזכר נס פח השמן שנעשה בימים ההם. מוטי אזולאי, שף מלון רימונים גלי כנרת, הנמנה על מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים, מציע מתכון ללביבות והסופגניות המסורתיות, עם טוויסט עכשווי: לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות הופכות ללביבות טרי קולור, העשויות מגזר, ברוקולי, תפוח אדמה ובטטהומשגעות בטעמן וצבעוניותן המיוחדות. ואילו הסופגנייה הקלאסית הופכת לספינג' המרוקאי האהוב, המוגש כאן בגירסה אלגנטית בתוספת רטבים מיוחדים. והנה שני מתכונים. מתכון לביבות טרי קולור החומרים להכנת 6/10 מנות: 500 גרם גזר 400 גרם ברוקלי סנפרוסט או בצל ירוק 4 תפוחי אדמה או בטטה 100 גרם מחמאה 10 ביצים 5 כפות קמח 150 גרם גבינה צהובה מגורדת מעט שמן לטיגון מלח , פלפל קורט אגוז מוסקט טחון אופן הכנה: 1. לשטוף ולגרד את הגזר במגרדת 2. לקלף, לשטוף ולגרד את התפוח אדמה במגרדת 3. לקצוץ את הברוקולי בסכין 4. לערבב את כול החומרים בקערה להוסיף את התבלינים 5. להכניס למקרר ל- 20 דקות על מנת שהירקות יתרככו 6. לחמם מחבת שטוח עם שמן עד לחום בינוני 7. להוציא את התערובת מהמקרר ובעזרת כף להתחיל לטגן. אחרי שמזהיב ניתן להפוך 8. מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה או לצד רוטב טריאקי עם שומשום מתכון ספינג אלגנטי החומרים להכנת 30 יחידות: 1 קילו קמח כף גדושה של שמרים 1כוס סוכר קורט מלח שמן אבקת סוכר אופן הכנה: 1. להכניס את הקמח השמרים והמלח לקערת המיקסר 2. להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה להוסיף מים קרים ולהמשיך לערבל. להמשיך להוסיף מים עד לקבלת בצק רך וגמיש. לכבות את המיקסר 3. לכסות את קערת המיקסר עם הבצק ולתת לבצק לנוח לתפיחה במשך 30 עד 45 דקות 4. לשים על הגז סיר עם שמן עמוק ולחמם לחום בינוני עד גבוה 5. להרטיב את הידיים בשמן ליצור עיגול עם חור באמצע להכניס לשמן ולטגן 6. להוציא עם כף מחוררת, לנער מהשמן מעל לסיר. לספוג את השמן עם נייר מגבת 7. לסדר במגש ולפזר אבקת סוכר מעל או סוכר רגיל 8. ניתן להכין כדורים קטנים ויפים ולשפד אותם על שיפוד עץ הצעת השף לשדרוג המנה: לטבול בציפוי סוכריות / דבש / דבש עם סוכר...שוקולד כיד המלך בתיאבון וחג חנוכה שמח!!!! (צילום: פינטרסט)

 
 
תרבות בידור ואמנות
תיירות
קולינריה
צרכנות
אופנה
טיפוח ויופי
עיצוב אדריכלות ונדל"ן
מדע טכנולוגיה וכלכלה
הורים ילדים ונוער
חברה וקהילה
אקולוגיה וארכיאולוגיה
חוק ומשפט
חינוך ולימודים
בריאות ספורט וכושר
רכילות
מבצעים והזדמנויות
חדשות בעולם