יום ו', טז’ בתמוז תשע”ט
    דף הבית  |  מערכת האתר  
מדיטה, מסעדת הביסטרו של שף מוטי אוחנה, עוברת מהפך קולינרי, עם תפריט משודרג ועדכני. מגוון בשרים מיושנים במקום,. תפריט קוקטיילים חדש, די ג'יי בימי חמישי ועיסקית צהרים שווה
10:16 (09/07/19) שוש להב

מאת שוש להב מהפך? כן מהפך במטבח!! ואת המהפך מוביל ביד רמה ובטעם טוב (תרתי משמע), שף מוטי אוחנה. מסעדת מדיטה עוברת מהפך קולינרי, שבמסגרתו מתחדשת המסעדה בתפריט ביסטרו. מסעדת הביסטרו מדיטה בבעלות השף מוטי אוחנה ומשה כהן, נחשבת לאחת מהמסעדות הכשרות הטובות בבירה, כאשר חזון השותפים במדיטה הוא להגיש לאורחים מנות מהמטבח הים- תיכוני, תוך הישענות על מנות ירושלמיות קלאסיות, לצד חידושים מהמטבח המודרני. התפריט החדש כולל מגוון נתחי בשר מובחרים המתיישנים במקום, כמו פילה בקר, סינטה, אנטריקוט, פריים ריב, ושייטל. קטנות מהשדה - מנות המורכבות מירקות טריים הגדלים ביישובי דרום הארץ המקבלות טאצ' ייחודי, תפריט יינות עשיר, ומידי חמישי החל מהשעה 21:00 גם דיג'יי קבוע לאווירה ייחודית. מסעדת מדיטה משתרעת על פני כ-350 מ"ר, עם כ- 180 מקומות ישיבה, כולל חדר פרטי לאירועים עד 110 איש, ושוכנת במתחם בית הנציב, בתוך בניין מרהיב המעוצב בסגנון מודרני, עם אלמנטים ים תיכוניים. מהמטבח הפתוח, ממנו ניתן לראות את אופן הכנת המנות וצליית הבשרים, אל הטאבון המרכזי, בו נאפים לחמים טריים לכל סועד ועד בר המשקאות המרכזי. בעיצוב המסעדה הושקעה מחשבה רבה לשדרוג החוויה הקולינרית. אחרי שהתרשמנו מהמקום עצמו, מהעיצוב הנאה ומהאווירה הנעימה, התחלנו להעמיק בתפריט. וזה מה שמצאנו: המנות הראשונות: פלטת מזטים (58 ₪), סלט עגבניות המורכב מעגבניות שרי צבעוניות, עגבניות שטח ועגבניות צלויות עם בזיליקום, קרוטונים, זיתי תאסוס, צנון ופלפל חריף בוויניגרט עגבניות (52 ₪), סלט עלים עם עגבניות שרי חצי מיובשות בצלי שאלוט וביצה מגורדת ברוטב וויניגרט לימון ודבש עם אגוזי מקדמיה (56 ₪), סשימי דג לבן וסלק (68 ₪), טונה אדומה, פאני פורי ואיולי טוגרשי (68 ₪), קרפצ'יו בקר עם עלי רוקט ארטישוק אלה-רומנה קונפי שום שקדים מסוכרים ובלסמי (64 ₪), פטה כבדים בריבת עגבניות ושומר לצד טוסטונים (56 ₪), מעורב ירושלמי של דגי ים, טחינה ועמבה (68 ₪), שקדי עגל צרובים על קרם כרובית טאבולה שקדים ויין אדום (72 ₪). כ"כ התלהבתי מהראשונות, שטעמתי מהן עוד ועוד, תוך התעלמות ממה שעוד מחכה לי בתפריט.. המנות העיקריות: קריספי לברק מפורק ומטוגן בסלסה של עגבניות, כוסברה פלפל חריף וזיתי תאסוס (120 ₪), כנאפה דניס בקראסט טחינה גולמית ושערות קדאיף על כרם כרובית וטאבולה שקדים (120 ₪), המבורגר אנטריקוט 250 גר' וצ'יפס (72 ₪), קריספי ניוקי עם כבד אווז, חזה אווז מעושן ושקדי עגל בציר בקר על קרם כרובית (118 ₪), אסאדו עגל בברביקיו תפוזים וג'ינגר לצד סלט קולסלואו (110 ₪), לחי בקר צלויה 6 שעות ביין אדום, ציר בקר, גזרים אורגנים, ערמונים ובצלי שאלוט (118 ₪), סטייק פילה בקר וכבד אווז בציר בקר, פטריות ושאלוט, על קרם תפוחי אדמה (160 ₪), ריזוטו שקדי עגל ופטריות (84 ₪), חזה עוף סופרים ברוזמרין, לימון וציר עוף על קרם תפוח אדמה וברוקולי (98 ₪), פסטה קונקילי, שמן זית, עגבניות, צנוברים, בזיליקום, חצילים וזיתי תאסוס (68 ₪) ארוחת טעימות (250 ₪). וואו, מנות שמיימיות. קטנות מהשדה - 32 ₪ מבחר ירקות המגיעים מחקלאות הדרום: קולורבי צלוי עם טחינה ירוקה וזעתר; סטייק חציל בטאבון עם טחינה, ירקות שרופים קרם לימון וסילאן; פלפלים שרופים עם אריסה ופסטו פלפלים בשמן בלסמי ואורגנו; בייבי זוקיני בטאבון על קרם נענע וגרידת לימון; כרובית מטוגנת טחינה סלסלת עגבניות וסומק. אולי קטנות מהשדה, אבל גדולות בטעמיהן. עסקית צהרים: בנוסף, יוצאת המסעדה עם עיסקית צהרים שכוללת פלטת מזאטים - מבחר של סלטים המוגשים עם פוקצ'ת הבית, ומנה ראשונה שכלולה במחיר המנה העיקרית. אכלנו, שבענו ורצנו להמליץ לחברה. מסעדה נהדרת! "מדיטה" - בית הנציב, דרך חברון 101 א' ירושלים כשר - רבנות ירושלים טל' 02-5664466 (צילום: שוש להב)

 
 
תרבות בידור ואמנות
תיירות
קולינריה
צרכנות
אופנה
טיפוח ויופי
עיצוב אדריכלות ונדל"ן
מדע טכנולוגיה וכלכלה
הורים ילדים ונוער
חברה קהילה וטבע
אקולוגיה וארכיאולוגיה
חוק ומשפט
חינוך ולימודים
בריאות ספורט וכושר
חדשות ורכילות
מבצעים והזדמנויות
חדשות בעולם